lørdag den 26. oktober 2013

Workshop






Workshop om Maslow’s behovspyramide

Så blev man endelig færdig med den længe ventede workshop. Den har været meget i tankerne, og jeg må da indrømme at jeg var ret nervøs over at skulle stå og holde en workshop overfor 40 mennesker jeg ikke kender, og så endda ikke engang på mit eget sprog, men på engelsk.

Men så kom dagen, og Ha var rigtig god til at få mig til at slappe af. Hun skulle jo også selv stå overfor dem alle og oversætte det vi sagde til vietnamesisk. Det jeg syntes der var værst, var at der kom tre meget betydningsfulde personer for børnehaven, som skulle se workshoppen. En af dem var lektoren for colleget. Men det hjalp også at Sonny og Bettina fra kidsmart var der til at støtte os.

Vores emne var motivation, social skills og livskvalitet. En kendt teoretiker der har forsket meget i dette er, Abraham Maslow, som har lavet behovspyramiden. Vi mener at denne er et godt værktøj i børnehaven, da den handler om hvad der motiverer mennesker til at gøre de ting som de gør. Og det er vigtigt i børnehaven, da børnene skal være motiveret for at kunne lære noget.

Kl. 8.45 gik vi i gang, et kvarter senere end planlagt, men sådan er det ofte i Vietnam. Programmet startede ud med to danse til sange på engelsk. En dans af de 4-5 årige og derefter en dans af de 5-6 årige. Jeanette og jeg dansede med i begge danse. 

Derefter var der taler fra Inspektøren, lektoren fra college og fra bestyrelsen. Og så var det vores tur. Vi havde lavet en powerpoint, så det var nemt for os selv at dele det op, men også så det var mere overskueligt for lytterne. Det er altid godt at have lidt visuelt med, til at fremme forståelsen. Vi havde aftalt med Ha at vi sagde et par sætninger og så oversatte hun dem til vietnamesisk, så alle lytterne kunne forstå hvad der blev sagt. Det gik super godt med den teoretiske del. Nervøsiteten forsvandt mere og mere, og mit engelsk kom heldigvis tydeligt ud til lytterne. 

Præsentationen tog desværre lidt kortere tid end vi havde regnet med, da både Jeanette og jeg talte lidt hurtigere end vi gjorde når vi øvede. Men det gik super godt, og vi fik rigtig meget ros. Så var der et kvarters pause, hvor der blev serveret kage og frugt.

Efter pausen var det tid til vores udendørsaktiviteter. Vi havde forberedt to opvarmningslege og en stafet. Alle aktiviteterne skulle styrke barnets sociale og motoriske færdigheder. Vi legede kædetagfat og kramme-ståtrold til opvarmning. Vi valgte disse lege, da de er gode til at komme hinanden ved. Man skal holde hinanden i hånden og man kommer tæt på sine medmennesker. Dette styrker barnets socialitet. Vi valgte stafetten, da den giver en følelse af at være en del af en gruppe. Man får holdånd og man føler at hver og en på holdet er noget værd. Dette styrker ens sociale men også præsentationsbehov, som er to af niveauerne i Maslow’s behovspyramide.

Det var skønt at se alle de fremmødte gå så meget op i vores lege, og de morede sig. Alle grinede og fik bevæget sig. Da aktiviteterne var færdige mødtes vi alle igen inde i salen, og så var det tid til diskussionsspørgsmål. Vi stillede spørgsmålet ”Skal der være forskel på opdragelsen af drenge og piger?” De fik 10 min. til at snakke om det med deres sidemænd. Det var et godt spørgsmål, for det fik alle til at tænke. Diskussionen var god, og varede i noget længere tid end vi havde regnet med, men det er jo bare godt.

Efter diskussionen blev der sagt tak til os, og vi fik gaver og blomster, både fra børnehaven, men også fra forældrene i vores to klasser. Det var en hyggelig dag, og det hele endte med et festmåltid på kontoret, hvor Bettina og Sonny også blev inviteret med.
Program for dagen:

  •           Danse af B og A årgang

  •          Taler og præsentation

  •        Workshoppens teoriafsnit om Maslow’s behovspyramide

  •          Pause

  •          Udendørsaktiviteter – Kædetagfat, Kramme-ståtrold og Stafet

  •          Diskussionsspørgsmål- ”Skal der være forskel på opdragelsen af drenge og piger?”

  •        Feed back og afslutning

1 kommentar:

  1. Hej Sarah

    fint lille indlæg om workshoppen. det lyder jo som om det gik rigtigt godt.

    mvh Lars

    SvarSlet